TCA Peeling

Upptäck fördelarna med en behandling med TCA peeling. Behandla pigmentförändringar, fina linjer, rynkor och acneärr med våra professionella hudvårdsbehandlingar.

Pris från 1699 kr

Information om TCA Peeling

Behandlingstid: 40-75 min.

Stockholm

Vad är TCA peeling?

TCA peeling, eller triklorättiksyra-peeling, är en avancerad hudbehandling där triklorättiksyra används för att exfoliera huden och stimulera cellförnyelsen. Vi erbjuder TCA peeling med koncentrationer på 12% och 20%, noggrant anpassade efter dina individuella behov och förutsättningar. Dessa koncentrationer är utvalda för att ge optimala resultat samtidigt som både effektivitet och säkerhet säkerställs.

Vår TCA peeling är dessutom berikad med kojicsyra, som effektivt reducerar pigmentfläckar, och mandelsyra, som förbättrar hudens textur och behandlar akne och akneärr. Denna kraftfulla kombination ger en optimal förbättring av hudens struktur och utseende.

För vem passar TCA peeling?

TCA peeling är lämplig för alla hudtyper, men särskilt fördelaktig för dig med ökad talgproduktion, pormaskar (komedoner), aknebenägen hud och ojämn hudton. Den är effektiv för att behandla akne, akneärr, samt för att förebygga rynkor, fina linjer och pigmenteringar. Behandlingen bidrar till en jämnare och mer livfull hudton.

My Clinic skönhetsklinik

Hur fungerar TCA peeling?

Under en TCA peeling appliceras en lösning med triklorättiksyra på huden och masseras in för att säkerställa en jämn fördelning. Lösningen kan appliceras i flera lager beroende på önskad djupverkan. När TCA-lösningen appliceras, penetrerar den hudens yttersta lager (epidermis) och kan nå ner till det mellersta hudlagret (dermis) beroende på koncentration och antalet applicerade lager. TCA bryter ner döda hudceller och stimulerar produktionen av nya, friska celler. Under behandlingen kan du uppleva en brännande eller stickande känsla, men behandlingen är i stort sett smärtfri. Detta är ett utmärkt alternativ för dig som söker en behandling utan nålar.

Hur förbereder jag mig för en TCA peeling?

Innan behandlingen rekommenderas att undvika solning och brun utan sol-produkter minst två veckor före, samt att använda milda hudvårdsprodukter.

Hur tar jag hand om huden efter behandlingen?

Efter en TCA peeling bör du använda en mild rengöring, applicera fuktighetskräm och använda solskydd med hög SPF. Undvik att pilla på huden och följ noggrant de eftervårdsråd du får av din hudterapeut.

Så här går det till vid en behandling

Att boka en hudbehandling hos oss är enkelt och smidigt. Här är stegen vi följer för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen och resultatet för din hud:

  1. Tidsbokning: Du bokar enkelt din tid för behandling via Boka Direkt, där du väljer en tid och behandling som passar dig bäst.

  2. Behandling: Våra erfarna hudterapeuter utför din behandling med noggrannhet och omsorg. Vi använder professionella produkter och tekniker som är anpassade för din hudtyp, vilket ger dig ett fräscht och strålande resultat.

Låt oss ta hand om din hud och ge dig en avkopplande och effektiv behandling. Boka din tid redan idag!

Kvinna som poserar med båda händerna i ansiktet

Vanliga frågor om TCA Peeling

Efter en TCA peeling kan du förvänta dig en förbättrad hudstruktur, minskad synlighet av komedoner, akneärr och pigmenteringar, samt en jämnare, mer återfuktad och strålande hudton.

Återhämtningstiden är relativt kort, men huden kan flagna i upp till en vecka efter behandlingen. De flesta kan återgå till sina normala aktiviteter strax efter behandlingen, men du bör undvika direkt solljus under återhämtningsperioden.

Ja, TCA peeling är säkert att utföra på alla hudtyper och åldrar från 16 år och uppåt. Våra erfarna hudterapeuter anpassar behandlingen efter dina specifika behov och förutsättningar. Personer med aktiv hudinfektion eller vissa medicinska tillstånd bör dock konsultera en hudläkare innan behandlingen.

Många ser förbättringar redan efter en behandling, men för bästa resultat rekommenderar vi en kur på 3-5 behandlingar med 2 veckors mellanrum. Behandlingen kan även kombineras med microneedling för att förstärka resultaten ytterligare.